Comunicate

Una dintre marile frumuseti ale anilor ’60, fata in fata cu Catalin Stefanescu, la „Garantat 100%”

A jucat in peste 60 de filme, a colaborat cu regizori din intreaga lume, de la Luchino Visconti si Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet si Alan Parker. Duminica, 31 octombrie, la 23:00, una dintre cele mai cunoscute si apreciate actrite de film si teatru pe plan international, Charlotte Rampling este invitata lui Catalin Stefanescu la „Garantat 100%”, de la TVR 1.

„La inceput… nu eram deloc inclinata sa fac filme. Nu era stabilit dinainte. Nu stiam pentru ce eram destinata. Dar am fost luata, la propriu, de pe strada, ca sa filmez. Exact asa s-a intamplat. Mergeam pe strada, era multa lume si cineva mi-a strigat: “Vrei sa joci intr-un film?”. Asa s-a intamplat, am avut un rol foarte mic prima data. Dar nu sunt un caz unic. Asta se intampla in anii 1960, cand totul era in miscare. Si oricine putea, dintr-o data, sa joace intr-un film”, asa incepe povestea unei mari actrite.

Model, actrita de teatru, cantareata, actrita de film, actrita de televiziune. Considerata una dintre marile frumuseti ale anilor ’60, Charlotte Rampling a jucat in peste 60 de filme cunoscute in toata lumea, a obtinut numeroase premii, printre care un César (anul
2000) si Premiul pentru cea mai buna actrita oferit de Academia Europeana de Film. Anul acesta, actrita Charlotte Rampling a fost prezenta la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care Catalin Stefanescu a inregistrat un interviu pe care ni-l ofera in exclusivitate, duminica seara, la TVR 1.

„Artista cu o reputatie cu totul deosebita, castigata de-a lungul anilor in cinematografia de arta, atat in Marea Britanie, Franta, Italia, cat si peste Ocean, actrita Charlotte Rampling ne face cinstea unei intalniri–eveniment, filmata in Catedrala Evanghelica de la Sibiu” – Catalin Stefanescu ne da intalnire la o noua editie de neratat „Garantat 100%”, la care invitata este o stea a cinematografului mondial, duminica, 31 octombrie, de la 23:00, la TVR 1.

„Viata e plina de trucuri. Ai nevoie de ele. Avem nevoie de magie. Magia inseamna trucuri” – Charlotte Rampling, in dialogul cu Catalin Stefanescu

La „Garantat 100%”, invitata lui Catalin Stefanescu rememoreaza perioadele de colaborare cu mari regizori ai cinematografiei mondiale, de la Luchino Visconti si Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet si Alan Parker.

Tot duminica seara, in dialogul cu Catalin Stefanescu, Charlotte Rampling face o analiza profunda a felului in care vede actoria de film si industria spectacolului, dar vorbeste pe larg si despre efectele pe care le are nivelul actual de expunere publica la care sunt supusi actorii din filmele si serialele de succes.

„Oamenii ma intreaba uneori: Si chiar simteai asta? Iar eu raspund Ce crezi c-am facut? Normal ca simteam!”. Exista lucruri care nu-ti sunt specifice tie, dar de care personajul tau are nevoie. Astea sunt trucurile meseriei. Diferite lucruri pe care le faci. Viata e plina de trucuri. Ai nevoie de ele. Avem nevoie de magie. Magia inseamna trucuri”.

„Ceea ce fac eu nu este, cred, neaparat o slujba. Dar sa spunem ca e slujba mea”, Charlotte Rampling la „Garantat 100%”.

Faimoasa actrita nu ezita sa raspunda la intrebari despre perioada in care a fost casatorita cu muzicianul Jean-Michel Jarre, asa cum discuta, cu toata deschiderea, si despre alte momente ale vietii si carierei sale.

„A fost o comunicare iesita din comun. Este vorba despre lucruri profund legate de meseria de actor, pe care le spune Charlotte Rampling
de-a lungul acestui interviu. Si un dialog cu totul extraordinar, pe care mi-l aduc aminte cu mare placere si abia astept sa-l vada si telespectatorii”, marturiseste Catalin Stefanescu.

La implinirea a 22 de ani de existenta, emisiunea „Garantat 100%” continua in forta cu un nou sezon. Personalitati de anvergura mondiala povestesc, in exclusivitate pentru „Garantat 100%”, la TVR 1, momente memorabile din vietile si din carierele lor. Wynton Marsalis, trompetistul, compozitorul, directorul artistic al Jazz at Lincoln Center, singurul muzician din lume care a castigat Premiul Grammy, in acelasi an, atat pentru jazz, cat si pentru muzica clasica, a fost invitatul lui Catalin Stefanescu pe 3 octombrie.

„In toamna aceasta, in sezonul cu numarul 44, le oferim tuturor celor care ne vor urmari la TVR 1 o serie de intalniri-eveniment,
reafirmandu-ne felul de a intelege ideea de televiziune publica. In anul la capatul caruia Televiziunea Romana va implini 65 de ani”, puncteaza Catalin Stefanescu, realizatorul si moderatorul „Garantat 100%”.