Home » O noua emisiune la TVR 2: „RIVALII …cu Marina Almasan”!
Comunicate

O noua emisiune la TVR 2: „RIVALII …cu Marina Almasan”!

Adesea, tinerii ii acuza pe adulti ca au uitat cum erau atunci cand aveau varsta lor. De cealalta parte, maturii reproseaza tinerilor ca nu vor sa asculte parerea lor, de oameni trecuti prin viata. Cine are dreptate? Raspunsul il aflam de sambata, 8 octombrie, de la ora 15:00 intr-o noua emisiune de divertisment la TVR 2, „RIVALII… cu Marina Almasan”!

„Gap-ul dintre generatii a marcat fiecare perioada istorica. Acest asa-zis „conflict intre generatii” se manifesta si pe plan „micro” – in fiecare familie in care exista copii, dar si pe plan “macro”, in cadrul societatii, in toate structurile sale, intre tineri si varstnici inregistrandu-se dintotdeauna diferente in felul cum privesc lucrurile, cum se raporteaza la realitate, cum actioneaza”, explica Marina Almasan.
Prapastia dintre tineri si parintii lor este generata, intr-o oarecare masura, si de transfomarile radicale prin care a trecut societatea noastra in ultimii 30 de ani. Care este sorgintea acestui „razboi” – mai mocnit sau mai manifest – intre generatii? Cum putem extrage, de la fiecare generatie in parte, lucrurile bune, combinandu-le astfel incat beneficiul sa fie al tuturor, al societatii in ansamblul sau? In fiecare sambata, de la ora 15:00, „RIVALII… cu Marina Almasan” isi propune sa aduca fata-n fata cele doua tabere: tinerii si varstnicii, primii – cu forta si entuziasmul specifice varstei, ceilalti – cu intelepciunea, experienta, cumpatarea si toleranta pe care le ofera anii din buletin. Sustinuti de catre o echipa de spectatori care le reprezinta categoria de varsta, reprezentantii celor doua tabere vor intra intr-o “competitie”, iar un juriu alcatuit din vedete si specialisti va evalua prestatia competitorilor, decizand in final care dintre ei a intrunit toate criteriile: charisma, intelepciune, adaptarea la vremurile pe care le traversam, capacitatea de a se descurca in anumite situatii limita, precum si aceea de a se face placut de cei din jur.
Cum a aparut ideea emisiunii „RIVALII… cu Marina Almasan”
Marina Almasan: Subiectul e in voga si nu se va demoda nicicand! Conflict intre generatii a existat dintotdeauna, iar noi i-am fost protagonisti, cand de o parte, cand de alta a baricadei. Mai intai, tineri fiind, ne-am privit critic parintii si pe adultii din jur, satui de sfaturile lor, crezandu-ne cei mai destepti, mai mult, atoatestiutori; au trecut, iata, anii si am ajuns, la randu-ne, adulti, gasindu-le nesfarsite cusururi tinerilor din preajma, incepand cu copiii nostri si extinzand apoi la nivelul intregii lor generatii. Acum noi suntem cei “demodati”, “depasiti de vremuri” si uneori chiar “inutili”, desi noi ne credem cei mai intelepti si extrem de … “indispensabili”. Ei, cum sa ratezi un astfel de subiect suculent?!? Asa a luat nastere emisiunea “RIVALII” – un duel spumos intre generatii, din care nimeni nu cred ca va iesi sifonat, ci cu totii vom avea de invatat. Si ne vom privi apoi, unii pe altii, cu mai multa ingaduinta. Sper… 🙂
Ai experimentat si tu acest conflict?
Marina Almasan: Normal ca am fost si eu, in nenumarate randuri, “victima” acestui conflict, si ca tanar, dar si ca adult. Imi amintesc, bunaoara, de perioada stagiului in productie – cel de dupa terminarea facultatii – cand, la fabrica la care am fost repartizata, ca economist, toti sefii se uitau chioras la entuziasmul meu (incercam “sa modernizez” Filatura de lana pieptanata”, aplicand metodele de organizare a productiei, de ultima ora, invatate de mine in facultate!:))), crezand toti ca am venit in fabrica pentru a le lua lor locul (eu nestiind… cum sa scap mai repede de acolo!!!) si, prin urmare, mi-au facut viata un calvar, tinandu-ma mereu “la distanta” si blocandu-mi toate initiativele. Am rezistat si … mi-am vazut de drumul meu. Iar acum, ca parinte, traversand cele doua „pubertati” – ale celor doi copii ai mei – am consemnat la randu-mi destule meciuri, ba chiar razboaie cu acestia, ciocnindu-ni-se deseori cap in cap modurile de a vedea lucrurile. Noi, adultii, din prea multa dragoste, suntem in stare sa-i blocam pe copiii nostri din drumul care le este dat. Iar neincrederea pe care o avem in ei – de multe ori “nascatoare” de astfel de conflicte – se dovedeste deseori a fi total neintemeiata, copiii nostri fiind, in multe dintre cazuri, mult mai pregatiti pentru viata decat o putem banui. In orice caz, avantajul celor care au doi copii, este acela ca, de multe ori, greselile pe care le-au facut in “administrearea” primului copil, reusesc sa le indrepte in relatia cu urmatorul. Asa am patit si eu: “conflictul intre generatii” s-a manifestat mult mai lin in cazul lui Victoras, decat al lui Marinus. Dragostea mea fiind insa aceeasi, pentru amandoi!