Comunicate

“Cand intrati dumneavoastra pe scena, parca intra mai multi!”

E, poate, cel mai frumos compliment pe care l-a primit de la un spectator. Intra in scena la „Nocturne” un mare povestitor, un clovn trist care isi pune viata pe tava: actorul Horatiu Malaele. Joi, 2 si 9 decembrie, ora 23:00, la TVR 1.

„Traim vremuri dificile, dar poate ca nici nu meritam altceva. Sa ne bucuram ca nu e mai rau, sa improvizam ceva si sa miroasa a viata. Viata e frumoasa, ce mama dracu’!”, asta ar spune clovnul din mine, admite actorul Horatiu Malaele, invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, de la TVR 1.  Pentru ca are atata poezie si suflet de impartasit, editia „Nocturne” cu Horatiu Malaele se difuzeaza la TVR 1 in doua parti – joi, 2 si 9 decembrie, de la ora 23:00.

Desi suntem obisnuiti sa il primim si sa ii acoperim aparitiile pe scena sau la televiziune in hohote de ras, la „Nocturne”, realizatoarea Marina Constantinescu ne aduce in lumina reflectoarelor un altfel de personaj Horatiu Malaele: un mare povestitor, un clovn trist care isi spune povestea.

Cu un profund respect, actorul, regizorul, caricaturistul si scriitorul Horatiu Malaele aduce un tribut marilor personalitati cu care se declara fericit ca a fost contemporan: Toma Caragiu, Ion Caramitru, Emil Brumaru, Catalina Buzoianu… „Stand in preajma lui Toma, a lui Dinica, a lui Moraru… ma gandesc ca ar fi trebuit sa fiu mult mai bun.” Oare tinerii actori isi pun astfel de intrebari?

Editia „Nocturne” este si despre cum vede cel care a interpretat sute de roluri atat in teatru, cat si in cinema rolul de… actor: „Actorul e o plamada foarte sensibila, care se poate rataci sau chiar muri la o singura jignire”, crede Horatiu Malaele.

Cel mai mare compliment care i s-a facut vreodata, de la un spectator, suna astfel: „Cand intrati dumneavoastra pe scena, parca intra mai multi!”. Intrega poveste o vom afla la „Nocturne”, joi seara, cand vom bucura de o editie scaldata in versuri interpretate de Horatiu Malaele.

„Viata trebuie traita, ce mama dracu’!”. Si alaturi de „Nocturne”! TVR 1 – joi, 2 si 9 decembrie, de la ora 23:00.

Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde in fiecare joi, ora 23:00, la TVR 1. Mari personalitati ale teatrului, filmului si muzicii clasice vin in casele noastre. Actorii Emilia Popescu, Marcel Iures, Dan Chisu, compozitorul si cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore s-au numarat printre invitatii Marinei Constantinescu in noul sezon „Nocturne”.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/12/Nocturne-cu-Horatiu-Malaele3-la-TVR-1.jpg