Home » Ce au cautat romanii pe Internet in 2023?
Tehnologie

Ce au cautat romanii pe Internet in 2023?

In 2023, romanii care au navigat pe Internet au realizat cautari variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansata. Conform unei analize detaliate efectuate de agentia SEO TargetWeb, topul cautarilor pe Internet in Romania a evidentiat preferinte si tendinte interesante.

Politicienii cei mai cautati in 2023:
1. Klaus Iohannis: Presedintele Romaniei a ramas o figura centrala in cautarile online, cu atentie sporita asupra pozitiei sale in cadrul crizei energetice si a relatiilor internationale. Volumul mediu de cautare lunar al numelui “Klaus Iohannis” in cel mai popular motor de cautare este de 60500 de cautari.
2. George Simion: Liderul partidului AUR, cunoscut pentru abordarile sale controversate si discursurile “pasionale”, a captivat atentia publicului, reflectand interesul crescut pentru politica nationala. Volumul mediu de cautare lunar al expresiei “George Simion” a fost in 2023 de 33000 cautari lunare, urmat de Marcel Ciolacu cu 27100 cautari lunar, Mircea Geoana cu 18000 cautari lunare, Alina Gorghiu la egalitate cu Diana Sosoaca cu 8100 cautari lunare, Raluca Turcan cu 5400 cautari lunare la egalitate cu Ludovic Orban, Nicolae Ciuca cu 3600 cautari lunare la egalitate cu Alexandru Rafila.

Destinatii de cazare preferate in Romania:
1. Eforie Nord: Acest oras de pe litoralul Marii Negre a fost in topul preferintelor pentru vacante de vara, atras atat familiile cat si tinerii prin plajele sale largi. Numarul mediu de cautari lunare in 2023 dupa expresia “Cazare Eforie Nord” a fost de 49500 cautari.
2. Brasov: Orasul istoric din inima Transilvaniei continua sa fie un magnet pentru turisti, datorita peisajelor montane, a amplasarii sale geografice si a patrimoniului cultural bogat.

Retete populare in 2023:
1. Ciorba de Perisoare: Aceasta reteta traditionala romaneasca a fost extrem de cautata in 2023, reflectand dorinta oamenilor de a redescoperi si prepara mancaruri autentice acasa. Romanii au cautat in medie in fiecare luna din 2023 de 60500 de ori expresia “ciorba de perisoare”.
2. Tiramisu: Popularitatea acestei deserturi clasice italiene denota interesul in crestere pentru gastronomia internationala si experimentarea cu retete noi in bucataria proprie.

Top brand-uri cautate in 2023 pe Internet:
1. Google
2. Facebook
3. Youtube
4. Yahoo
5. Google Translate
6. Chat Gpt
7. Olx
8. Whatsapp
9. Dedeman
10. Emag

Top filme cautate in 2023 pe Internet:
1. Romina, VTM
2. Barbie
3. Furios si iute X
4. Elemental
5. Taximetristi
6. Haita de actiune
7. Oppenheimer
8. Motanul incaltat
9. Ramon
10. Nunta pe bani

Top aplicatii Descarcate in 2023 din App Store si Google Play:
1. Temu: Shop Like a Billionaire: Aceasta aplicatie de shopping, nou aparuta pe piata romaneasca, a castigat rapid popularitate datorita ofertelor sale variate si preturilor competitive.
2. Chat GPT: Aceasta aplicatie inovatoare bazata pe inteligenta artificiala a atras atentia publicului prin capabilitatile sale de a genera texte, raspunde la intrebari si asista in diferite sarcini, devenind rapid un instrument indispensabil pentru multi utilizatori.

Top Melodii cautate in 2023 pe Internet:
1. Rares & Bogdan DLP – La tine si la bani
2. VESCAN & Eva Timush – Colegi de apartament
3. Alina Eremia & Mario Fresh – Ai Fost
4. JADOR – Skinny
5. Connect-R & RalukaOfficial – Lasa-ma Sa Te…
6. Andia – La nevedere
7. Andra & Andrei Banuta – Nu m-am gandit La despartire
8. Leo de la Rosiori – Am tras draperiile
9. Smiley – Aia e
10. PUYA & IraidaOfficial – Opriti Planeta

Aceasta analiza realizata de catre agentia SEO TargetWeb a fost posibila prin examinarea diverselor surse online, inclusiv Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook si Instagram. Astfel, cei de la TargetWeb au reusit sa ofere o imagine completa a preferintelor utilizatorilor romani de Internet in 2023.

1
2