Comunicate

China transmite torta Italiei. Ceremonia de inchidere a JO Beijing 2022, in direct la TVR

Duminica, 20 februarie, se scrie ultimul capitol al Jocurilor Olimpice de Iarna Beijing 2022. Ceremonia de inchidere a JO se vede in direct la TVR 1. Programul ultimei zile mai include transmisiuni de bob si hochei la TVR 1, dar si gale de patinaj la TVR 2.

Dupa 19 zile de intreceri la 15 sporturi, cea de-a doua editie a Jocurilor Olimpice, desfasurata sub semnul pandemiei de COVID-19, a ajuns la final. China, care a scris istorie in aceste zile, Beijing fiind primul oras care a gazduit atat Jocuri Olimpice de vara, cat si de iarna, va transmite torta Italiei. Peste 4 ani, cea mai importanta competitie a lumii se va intoarce in Europa. In timpul ceremoniei de inchidere a JO, primarii oraselor gazda, Milano si Cortina D’Ampezzo, vor primi steagul olimpic. Telespectatorii TVR 1 vor putea urmari ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de iarna Beijing 2022 in direct la TVR 1, incepand cu ora 14:00. Ne vor fi alaturi cu informatii, statistici de ultima ora si amanunte despre show-ul pregatit comentatorii sportivi ai TVR, Monica Bucur si Cristian Mindru.

Ca si festivitatea de deschidere, ceremonia de inchidere va avea loc pe Stadionul National din Beijing, celebrul Cuib de Pasare, care a gazduit si intreceri la Jocurile Olimpice de vara din 2008.

Ceremonia de inchidere va purta semnatura lui Zhang Yimou, care a regizat festivitatile de la Beijing 2008, dar si pe 4 februarie 2022.
Desi numarul spectatorilor va fi mic, atmosfera va fi insufletita de reprezentantii celor 91 de comitete olimpice nationale participante la Beijing 2022.

„Ca de obicei, desfasuratorul spectacolelor artistice este secret, dar punerea in scena va avea loc sub semnul celor 3 S – Simplu,
Sigur, Splendid, al Noului An Chinezesc si evident sub motto-ul  “Mai repede, mai sus, mai puternic – impreuna!”. Va fi un spectacol
regizat de o personalitate a lumii artistice nominalizata la Oscar, iar rezultatul nu poate fi decat specatculos”, ne asigura jurnalista Monica Bucur.

Duminica, 20 februarie, la TVR 1 si TVR 2 vedem, asadar, ultimele momente ale Jocurilor Olimpice Beijing 2022. Programul e urmatorul:

La TVR 1, transmisiuni directe de bob si hochei, dar si ceremonia de inchidere a JO:

03:30 – 04:30 – Bob 4 persoane, mansa 3 – cu participarea sportivilor romani Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre si Cristian Radu

Comentator: Vlad Bucurescu

Transmisiune directa

05:20 – 06:10 – Bob 4 persoane, mansa 4 – cu participarea sportivilor romani Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre si Cristian Radu

Comentator: Vlad Bucurescu

Transmisiune directa

06:10 – 08:40 – Hochei, Finala (M)