Comunicate

De Pasti, la TVR 3, multa muzica, traditii si voie buna

Cum petrec romanii din toate colturile tarii Marea Sarbatoare a lumii crestine aflam pe 24 si 25 aprilie, din editiile speciale ale celor mai iubite emisiuni ale postului.

Muzica populara din toate regiunile, retete culinare specifice, lautari, dar si un concert emotionant Directia 5 ne asteapta, in zilele de Pasti, la TVR 3. Studiourile teritoriale ale Televiziunii Romane au pregatit programe speciale pentru 24 si 25 aprilie.
„Vine Cluju’ pe la noi” si in duminica Pastilor, ne anunta, plin de voie buna, Sergiu-Vitalian Vaida, care ne asteapta la TVR 3 , de la 13.30, la o editie de sarbatoare a indragitei sale emisiuni. Muzica, dedicatii, mesaje de la oameni dragi pentru oameni dragi, invitati care vin sa ciocneasca un ou rosu cu realizatorul – toate acestea vor completa atmosfera de buna dispozitie din jurul mesei de Pasti a romanilor.

Petrecerea continua de la 15.45, cu muzica lautarilor de altadata, adusa in prezent de Taraful Nelu Radu, cu Daniela Elena Radu, Nelu Radu si invitatii lor. In editia speciala „Cantec si poveste”, Mircea Neacsa ne promite pentru prima zi a Sfintei Sarbatori a Invierii Domnului o intalnire „din suflet pentru suflet”.

Bilca, vatra folclorica si leagan de legenda a frumoasei Bucovina, a adunat la masa de Pasti oaspeti alesi din Campulung si Vicovu de Sus. Gospodarii satului au terminat pregatirile pentru marea sarbatoare si acum petrec. Telespectatorii TVR 3 aniverseaza „Pastele in Bucovina”, alaturi de interpretul Marius Zgaianu, cu traditii si obiceiuri de Paste (duminica, 24 aprilie, ora 16.45), dar si cu masa de Paste (luni, 25 aprilie, de la 12.55).

Seara, trupa Directia 5, alaturi de pianistul Marius Vernescu si legenda grupului, Toni Seicarescu, ne ofera cele mai frumoase cantece de dragoste lansate de-a lungul carierei, precum si single-uri fresh de pe ultimul album. Concertul Directia 5 – „Love Songs”, sustinut la Teatrul National din Craiova, se vede la TVR 3 duminica, de la ora 20.00.

Daca in prima zi de Pasti petrecem in Bucovina, pe 25 aprilie suntem invitati sa sarbatorim „Pastele in Tinutul Padurenilor”. Friptura de miel invelita in aluat, placintele padurenesti si drobul cu mate fripte intra in meniu – retete culese din localitatea Lelese, judetul Hunedoara. Gazda ne este Dan Liut, iar Alin Ienciu si Ansamblul Leleseana inveselesc atmosfera. Rezervarea este pentru ora 14.00, la TVR 3.

Ramanem in Ardeal si de la 15.00, pentru a ne bucura de a doua zi a Pastelui la han, ca pe vremuri. „Din zestrea Ardealului” se strang la masa de sarbatoare interpreti de renume ai cantecului popular. Printre drumetii de la han se vor afla Valeria si Traian Ilea, Cornelia Ardelean, Ciprian si Mihaela Istrate, Dorina Oprea, Maria Butila, Domnica Dologa, Pamfil Roata, Ina Todoran si Ioan Cristian Taran.

Si unde e mai bine sa fim, in zi sfanta, decat acasa, alaturi de oameni dragi? „De Paste… acasa” ne propune si studioul TVR din Timisoara pentru luni, 25 aprilie, de la ora 16.30. Interpreti de muzica populara, prieteni dragi din Banat si Ardeal canta si petrec impreuna cu telespectatorii TVR 3, cu mare bucurie, la Marea Sarbatoare a crestinatatii.