Evenimente

In direct la TVR 2 – Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia, editie aniversara

Dupa 11 ani de absenta, iubitorii muzicii usoare romanesti sunt invitati la TVR 2 pentru a urmari in zilele de 25, 26 si 27 august, de la ora 19:00, concerte si recitaluri ale celor mai indragiti artisti si formatii din muzica usoara romaneasca. Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia revine in direct la Televiziunea Romana, cu o editie aniversara, care va marca implinirea a 60 de ani de la debut.

Editia jubiliara se anunta a fi una de gala, adaptata conceptelor moderne. Astfel, organizatorii si-au propus sa reinvie si sa continue traditia unui eveniment emblematic pentru scena muzicii romanesti, simbol cultural, turistic si social.
Festivalul National de Muzica Usoara „Mamaia” 2023 va avea loc in Piateta Perla din Mamaia si va reuni voci inconfundabile, de ieri si de astazi, care au incantat generatii cu slagare de neuitat. Artistilor care vor urca pe scena, li se va alatura Orchestra Festivalului de Muzica Usoara „Mamaia”, dirijata de Daniel Jinga. Evenimentul va fi prezentat de Liana Stanciu si Aurelian Temisan, care au pregatit si momente speciale.

Din programul TVR 2:

Vineri, 25 august, de la ora 19:00, isi vor da concursul Calin Geambasu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti si Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Banuta, Romanita, precum si K1, Directia 5 si Holograf (recitaluri). Seara va fi completata de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu si Madalina Manole, decernari de trofee pentru pentru contributia la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contributie semnificativa in cadrul festivalului si care nu mai sunt printre noi.

Sambata, 26 august, de la ora 19:00: Jazzy Jo, Anca Turcasiu, Corina Chiriac si Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabita, Aurelian Temisan (minirecital), Proconsul si Cargo (recitaluri). De asemenea, vor avea loc decernari de trofee si remember-uri Dan Spataru si Aurelian Andreescu.

Duminica, 27 august, de la ora 19:00: Gabriela Atanasov, Calin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Loredana, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) si Horia Moculescu, Ana Maria Rosu, precum si Hara, Voltaj si Loredana (recitaluri). Seara va fi completata cu momente speciale: remember-uri Malina Olinescu si Laura Stoica, decernari de trofee pentru pentru contributia la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contributie semnificativa in cadrul festivalului si care nu mai sunt printre noi.

„Este o editie de sarbatoare, o incununare a tuturor celor care au contribuit la evolutia muzicii usoare romanesti. Se vor acorda premii omagiale si vor fi momente spectaculoase de aducere aminte. Nu vor lipsi nici momentele inedite, precum cel in care nepotii regretatei interprete Mihaela Runceanu vor aduce un omagiu matusii lor. Ei au gasit o inregistrare cu vocea Mihaelei Runceanu, care va fi adusa publicului in premiera”, a spus Liana Stanciu.

Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia este organizat de Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada” si produs de Media Group Services International, parte a grupului AG Radio Holding, care detine posturile radio Kiss FM, Magic FM si Rock FM..

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/08/Liana-Stanciu_Foto-Marius-Baragan.jpg