Comunicate Evenimente

Conferinta de presa si vernisajul expozitiei ifa pe 27 octombrie la Art Safari: „Paula Modersohn-Becker si colonia de artisti din Worpswede“

Ambasada Germaniei la Bucuresti va invita la conferinta de presa si la vernisajul expozitiei ifa „Paula Modersohn-Becker si colonia de artisti din Worpswede”, care va avea loc pe 27 octombrie de la ora 13 in cadrul Art Safari (informatii puteti gasi in anexa).

Expozitia, in centrul careia se afla o colectie reprezentativa de desene si lucrari grafice ale expresionistei timpurii si reprezentante a modernismului german, ofera o perspectiva fascinanta asupra calatoriei artistice a Paulei Modersohn-Becker spre modernism.

Ambasadorul Peer Gebauer: „Art Safari a devenit in Bucuresti un far cultural, care isi arunca lumina mult dincolo de granitele Romaniei. Asadar, ma bucur ca putem fi si anul acesta partenerul Art Safari in organizarea unei expozitii cu adevarat remarcabile.

Expozitia cu lucrari ale artistei germane Paula Modersohn-Becker ne conduce in colonia de artisti Worpswede de langa Bremen, unde artista si-a realizat lucrarile de pionierat pentru curentul modernist german, lucrari expuse astazi la Bucuresti.”

Aceasta expozitie, atent alcatuita, pune in evidenta calatoria artistica a Paulei Modersohn-Becker in cautarea „simplitatii si maretiei” si capacitatea sa de a crea peisaje, naturi moarte si reprezentari de femei si copii cu o sensibilitate si expresivitate unice. Lucrarile sale stau marturie pentru eforturile ei de descoperire a „inrudirii universale” a obiectelor si a vietii, din ele razbatand o rezonanta speciala.

Expozitia poate fi vizitata din 27 octombrie 2023 pana pe 14 ianuarie 2024 la Art Safari.

Informatii suplimentare despre expozitie:

Colonia de artisti Worpswede, fondata in secolul al 19-lea in apropiere de Bremen, este si astazi o comunitate de artisti. Paula Modersohn-Becker (1876 – 1907) a facut si ea parte din aceasta colonie si, in cursul calatoriilor de studiu la Paris, a cautat noi modalitati de exprimare, care sa depaseasca abordarea „naturalista superficiala” a pictorilor din Worpswede. Prietenii ei, poetul Rainer Maria Rilke si sculptorul Bernhard Hoetger, au recunoscut de timpuriu importanta de pionierat a creatiei Paulei Modersohn-Becker; ei au sustinut-o si incurajat-o sa continue pe aceasta cale pe artista, care uneori se indoia de capacitatea ei creatoare.

Expozitia a fost realizata de Ambasada Germaniei la Bucuresti in colaborare cu Art Safari si Institutul pentru Relatii Externe (ifa), cu sprijinul Fundatiei Paula Modersohn-Becker Bremen si al Otto Modersohn Estate.

Informatii suplimentare despre expozitie pot fi gasite la: www.artsafari.ro