Comunicate

Datorita lui, si strainii prind drag de folclorul nostru

Tanarul doctorand in contabilitate concureaza la „Vedeta populara” alaturi de alti patru doritori sa urce pe scena care arata tarii intregi talentul din muzica populara romaneasca. Iuliana Tudor ne asteapta la TVR 1 duminica, 14 noiembrie, de la ora 21:00.

Un tanar din Alba, doctorand in contabilitate, are grija ca toti strainii care trec pe la compania unde lucreaza sa prinda drag de folclorul nostru. Le inchiriaza costume si ii invata dansuri populare. Chiar daca nu exclude o cariera universitara in domeniul in care se pregateste, visul lui cel mare este sa cante. Il ascultam duminica, 14 noiembrie, ora 21.00, cand Iuliana Tudor ne da intalnire la a doua editie a sezonului 7 „Vedeta populara”.

Si o studenta la Facultatea de Pedagogie Muzicala din Pitesti isi doreste un loc in semifinala „Vedeta populara”. I-ar placea sa ajunga profesor, sa poata indruma copiii talentati din Slatina, dar vrea sa faca impresie buna si duminica seara. Chiar daca nu s-a hotarat, inca, daca sa devina preot, profesor sau interpret de muzica populara, concurentul care reprezinta Dobrogea la „Vedeta populara” are toate sansele sa se decida duminica, la TVR 1. Desi a descoperit mai tarziu folclorul, tot catre o cariera didactica ar vrea sa se indrepte si o tanara suceveanca, studenta la Facultatea de Muzica George Enescu din Iasi. Astfel ar putea ajuta mai multi copii sa iubeasca folclorul de mici. Pana atunci, isi dovedeste pasiunea pentru muzica si talentul la „Vedeta populara”. Si un licean din Craiova, unde studiaza muzica clasica, isi incearca norocul la talent show-ul de la TVR 1. Cea care a insistat ca el sa urmeze cursuri de muzica a fost bunica lui, care va avea cea mai mare surpriza atunci cand il va vedea la TVR 1, in concursul „Vedeta populara”.

Cei cinci concurenti ai serii de duminica mai au ceva in comun, pe langa muzica populara pe care toti o iubesc: acea normalitate, din ce in ce mai greu de gasit. „Ne-am propus ca acest sezon sa fie o pledoarie pentru suflet si facem acest lucru in fiecare duminica seara, prin intermediul concurentilor nostri si prin povestile fiecaruia dintre ei”, ne invita Iuliana Tudor sa-i fim alaturi la show-ul care intra in casele noastre cu cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oameni talentati, plini de bucurie si speranta, cu muzicieni pasionati si cu povesti de suflet.

De la pupitrul juriului, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion vor analiza atent fiecare concurent care se prezinta in fata lor si a telespectatorilor TVR 1, iar la finalul editiei vom afla al doilea semifinalist al sezonului 7. Pe 14 noiembrie, pentru a-i acompania si pune in valoare pe concurentii editiei, pe scena „Vedeta populara” va fi Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist Brauletul al Centrului Cultural Judetean Teodor Burada, dirijor Cristian Obrejan. Iar pentru a face fata la provocarea duetului cu un interpret cunoscut din muzica populara, tinerii competitori vor evolua pe scena alaturi de indragitii artisti Elena Padure, Filuta Bogdan, Ilie Medrea, Constantin Magureanu si Ionut Urdes.

Cea mai populara emisiune de la TVR 1 a dat startul sezonului 7 in prima duminica de noiembrie. Asadar, fiti pregatiti de noi intalniri cu „Vedeta populara”, unde vom descoperi povesti de viata emotionante si oameni talentati, dornici sa duca mai departe traditia romaneasca si muzica acestui neam.

Credit foto: Doru Ochea