Comunicate

Gheorghe Visu la RETEAUA DE IDOLI: „Si eu am avut o stea a mea si nu cred ca meritam mai mult”

Considerat unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, Gheorghe Visu isi spune cu eleganta si modestie povestea la „Reteaua de idoli”, luni 25 octombrie, ora 21:00 (in reluare vineri, 29 octombrie de la ora 22:00).

Admirat in cinematografe si aplaudat in salile de teatru, cu aerul sau misterios si fermecator, Gheorghe Visu este unul dintre cei mai indragiti actori romani. Fata in fata cu Irina Pacurariu, actorul a vorbit despre rolurile interpretate de-a lungul anilor, dar si despre omul pe care l-a adorat, Stefan Iordache.

„Toti marii actori, sau, hai, toti cei buni, au avut o stea a lor. Si eu am avut o stea a mea si nu cred ca meritam mai mult”, spune Gheorghe Visu.

La „Reteaua de idoli” si-a amintit cu nostalgie despre debutul la 14 ani, in serialul de televiziune „Ciresarii“ – unde a fost propus la casting chiar de Constantin Chirita, autorul romanului -, despre cariera sa continuata pana astazi cu sute de roluri in teatru si film si chiar a rememorat secvente din viata personala sau mici confesiuni pe care alege de obicei sa le pastreze doar pentru cei foarte apropiati.

„Idolii mei au fost Stefan Iordache si Dan Nutu. Mai ales pe Stefan Iordache il urmaream in tot ceea ce facea. Veneam, ca si el, cu cateva ore inainte de spectacol, intram in haina noului eu, personajul din acea seara si ii imitam fiecare gest. Stefan, care era foarte superstitios, avea un adevarat ritual inainte de a intra publicul sa-si ocupe locurile…(… ), mergea in mijlocul scenei, astepta sa se aprinda luminile si privea sala inca goala. Repeta din text, facea probe intodeauna ca si cum ar fi pentru prima data dincolo de cortina, se transpunea aproape in alta lume, una in care publicul si el se lasau in egala masura acoperiti de poleiala pe care o simteau atunci cand navalea magia spectacolului”, a mai spus Gheorghe Visu la „Reteaua de idoli” in editia de luni, 25 octombrie, de la ora 21:00.

Extrem de discret, actorul apare rar in lumina reflectoarelor, iar in putinele interviuri pe care le-a acordat de-a lungul timpului prefera sa vorbeasca mai degraba despre profesie, decat despre sine.
„A fost o intalnire cautata mult, nu ii plac interviurile, e chiar eliptic in comunicarea cu ceilalti, raspunde abrupt si nu e dispus sa dezvaluie mai nimic din cine este el cu adevarat. Stiam ca va fi greu sa-i castig increderea si a fost un pariu sa trec dincolo de conveniente. Sper ca l-am castigat si Reteaua de idoli ne va arata un altfel de Gheorghe Visu”, spune Irina Pacurariu.

Adauga comentariu

Faceți clic aici pentru a posta un comentariu