Comunicate

Rodica Mandache, la „Reteaua de idoli” „Un om extrem de puternic, intr-o platosa de vulnerabilitate care a devenit marca ei personala”

Despre invitata Irinei Pacurariu la „Reteaua de idoli”, in editia de luni, 11 octombrie, de la ora 21:00, se spune ca este o bucurie de om. Intelepciunea, farmecul, delicatetea si umorul actritei Rodica Mandache sunt ingredientele care transforma un interviu intr-o adevarata lectie de viata. Reintoarsa in teatrul in care a intrat pentru prima data la 3 ani, de mana cu mama ei, Rodica Mandache a marturisit: „Eram fascinata de cortina, nici acum nu sunt sigura ca ma pot uita la ea fara sa simt cum navaleste magia peste mine. Parea ultima bariera catre o lume in care misterele nu se lasau dezlegate. Nu ma asteptam sa trec vreodata dincolo de ea….”, povesteste Rodica Mandache, la 78 ani.

Interviul a avut loc la putin timp dupa ce a terminat de scris o carte in memoria colegului ei din studentie, Ovidiu Iuliu Moldovan, iar actrita probeaza incredibila ei capacitate de a ramane actuala in epoca unei alte generatii, care o iubeste, o distribuie in montari noi si o pastreaza in lumina scenei.

“Rodica Mandache a povestit ca pandemia a fost o borna pe care a trecut-o cu motoarele pornite. Imi spunea ca isi aminteste un reportaj facut dupa Revolutie. Acolo erau doua femei, una plangea tragedia ca i-a fost distrusa casa, alta, in aceeasi situatie reactiona la polul opus: – Au distrus-o? Nu-i nimic, o sa fac alta. Asa si eu, spune invitata speciala a acestei editii, intr-o perioada in care toti se plang, am gasit resurse sa pornesc “hidocentrala”. Am fost onorata si sedusa de optimismul, umorul, eruditia si intelepciunea acestei doamne, un om extrem de puternic, intr-o platosa de vulnerabilitate care a devenit marca ei personala”, spune realizatoarea Irina Pacurariu
Portretul Rodicai Mandache este completat si prin ochii mai tanarului sau coleg de scena si bun prieten, actorul Marius Manole.

„Ce stiti despre Rodica Mandache si nu stim noi?
Eu stiu ca e un om extrem de puternic. A trecut prin niste momente incredibile. Fiind un om atat de optimist, vesel si darnic cu cei din jur, m-am gandit ca niciodata nu a trecut prin nimic greu. Apoi am aflat ca a trecut prin momente complicate si extrem de grele in viata si ca nu i-a fost deloc usor. Dar s-a ghidat tot timpul dupa deviza “fruntea sus genunchii tari” si a mers inainte. Ne „imbolnaveste” si pe noi de optimismul acesta”, spune Marius Manole la „Reteaua de idoli”, in editia de luni, 11 octombrie, de la ora 21:00.