Home » Germania sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania cu peste 900.000 de euro
Educatie

Germania sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania cu peste 900.000 de euro

Republica Federala Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucuresti, sprijina din nou proiectul „Sustinerea cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania” cu o suma totala de 900.000 de  euro. Aceasta finantare este destinata promovarii limbii germane la nivel de limba materna in scolile si in institutiile de invatamant de stat din Romania si de a reduce deficitul de cadre didactice calificate. Prin perfectionarea periodica a profesorilor vorbitori de limba germana si prin elaborarea de manuale moderne in limba germana, proiectul isi propune sa le permita elevilor din Romania sa continue invatarea limbii germane la nivel nativ. Mai mult, tinerii vorbitori de limba germana vor fi motivati sa urmeze o cariera didactica.

Proiectul este implementat de Fundatia Saxonia din judetul Brasov. Prin urmare, ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer, si directorul general al Fundatiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat astazi, la Ambasada Germaniei la Bucuresti, acordul de finantare pentru suma de 900.000 de euro. Peste 900 de profesori si educatori beneficiaza astfel de indemnizatii. Scopul este de a asigura o predare de inalta calitate in limba germana. De asemenea, proiectul sprijina echipe de autori care redacteaza sau actualizeaza manuale moderne pentru invatamantul in limba germana materna din Romania.

Ambasadorul Dr. Peer Gebauer: „Ma bucur foarte mult ca putem sprijini si in acest an predarea limbii germane in Romania cu o suma semnificativa de bani. In multe privinte, acesta este un important proiect etalon pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germana si pentru intelegerea reciproca. Peste 22.000 de copii si elevi beneficiaza de predarea limbii germane ca limba materna. Prin acest proiect, ne aducem contributia pentru a ne asigura ca profesorii vorbitori de limba germana ofera in continuare un invatamant excelent in limba germana in multe scoli din Romania. Totodata, dorim sa folosim acest proiect pentru a contracara migratia acestor profesori catre alte profesii. Prin masuri de formare profesionala si manuale moderne, in Romania se poate oferi o educatie in limba germana de inalta calitate pedagogica.”

Directorul general al Fundatiei Saxonia, Klaus-Harald  Sifft: „Acest proiect, finantat de Germania, are o importanta deosebita pentru pastrarea invatamantului in limba germana in Romania. El le arata profesorilor ca predarea in limba germana este apreciata si ca munca suplimentara corespunzatoare este recunoscuta. Scolile de stat cu predare in limba germana ca limba materna sunt vitale pentru minoritatea noastra si sunt foarte cautate solicitate, inclusiv in randul populatiei vorbitoare de limba romana. In fond, acesti elevi sunt beneficiarii proiectului de sustinere a profesorilor vorbitori de limba germana, care reprezinta astfel o investitie in generatia urmatoare. Fundatia Saxonia a desfasurat in mod constant activitati in domeniul social si de sprijin economic si s-a ocupat inca de la inceput de proiectul de sustinere a cadrelor didactice din invatamantul in limba germana din Romania.”