Teatru si Film

Premiera „antigona. un requiem“ si reprezentatii teatrale mult indragite in minivacanta de 1 Decembrie la TNRS

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) ofera publicului spectacole in fiecare din cele cinci zile ale minivacantei de 1 Decembrie. Sectia germana a TNRS va prezenta premiera „antigona. un requiem”/„antigone. ein requiem”, de Thomas Köck, dupa Sofocle, regia Florin Vidamski.
„Suntem in permanenta preocupati sa daruim spectacole de calitate si variate atat sibienilor, cat si celor veniti sa viziteze orasul nostru. Pentru noi, zilele de sarbatoare prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei sunt o noua ocazie sa invitam publicul in salile de spectacole sa se bucure de frumos si de miracol”, spune Constantin Chiriac, directorul general al TNRS si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
„antigona. un requiem”/„antigone. ein requiem” este programat in 1 si 2 decembrie, incepand cu ora 19:00, la Sala Mare a TNRS. Spectacolul in limba germana va dispune de supratitrare in limba romana.
Desi piesa lui Sofocle a fost scrisa acum 2500 de ani, personajul Antigonei continua sa sintetizeze cateva dintre cele mai delicate problematici ale contemporaneitatii. Simbol absolut al rezistentei, al luptei impotriva sistemului, dar si al empatiei si al sacrificiului pentru celalalt, iata ca eroina tragica poposeste pe scena Nationalului sibian intr-o perioada amenintata de iminenta unui razboi.
Avand la baza textul lui Thomas Köck, „antigona. un requiem“ pune intr-o lumina cruda tensiunile sociale si politice ale momentului, pentru a ne oferi o radiografie a conflictelor interumane si, eventual, o forma de salvare colectiva. Dupa ce pe malurile Tebei sunt descoperite cadavrele mai multor necunoscuti, spiritele se incing, pe masura ce se divid in doua tabere: pe de o parte se afla Creon care refuza sa-si asume responsabilitatea pentru niste morti care nu sunt „ai lui”; pe de alta parte, Antigona vrea sa onoreze memoria nefericitilor. Dar incrancenarea tinerei va avea un pret.
Regizorul Florin Vidamski pune in balanta valorile unei societati consumeriste, insa lipsite de repere morale, pentru a exprima, in cele din urma, un manifest al devotamentului pentru umanitate. Publicul este invitat la un spectacol inteligent si nonconformist, o instalatie teatrala imersiva, urcand pe scena, alaturi de personaje, pentru o experienta senzoriala totala.
Spectacolul „Mama”, de Marta Barceló, regia Mariana Camarasan, care de fiecare data se joaca cu casa inchisa, este programat in 30 noiembrie, ora 19, la Sala Studio.
Indragita comedie „Puricele in ureche”, de Georges Feydeau, regia Serban Puiu, se va juca in 3 si 4 decembrie, de la ora 17:00, la TNRS – Sala Mare.
Biletele sunt disponibile pe site-ul Nationalului sibian, www.tnrs.ro, si la Agentia teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 17.

INFORMATII SUPLIMENTARE DESPRE PREMIERA TNRS

„antigona. un requiem”/„antigone. ein requiem”

DE: Thomas Köck
REGIE: Florin Vidamski
SCENOVIDEO si LIGHT DESIGN: Zsolt Bordos
COSTUME: Cristina Milea
SPATIU SONOR: Alex Halka
COREGRAFIE: Edith Buttingsrud Pedersen

DISTRIBUTIE:
Antigona: Teodora Sandu
Ismene: Fabiola Petri
Kreon: Daniel Plier
Botin: Emőke Boldizsar
Haimon: Yannick Becker/ Benedikt Haefner
Eurydike: Johanna Adam
Teiresias: Gyan Ros Zimmermann

Corul: Teodora Sandu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Emőke Boldizsar, Yannick Becker/ Benedikt Haefner, Johanna Adam, Gyan Ros Zimmermann, Anke Parusel, Ana Tiepac, Patrick Imbrescu, Yannick Sulger, Eva Fratila

PROGRAMUL TNRS IN MINIVACANTA DE 1 DECEMBRIE 2022

• Miercuri, 30 noiembrie, ora 19
Mama
De: Marta Barceló
Regia: Mariana Camarasan

Sala Studio
Str. Emil Cioran, nr. 1A
Pret intreg: 30 lei
Pret redus: 25 lei

• Joi, 1 decembrie, ora 19
AVANPREMIERA
antigona. un requiem/antigone. ein requiem
De: Thomas Köck
Regia: Florin Vidamski

TNRS – Sala Mare
Bl. Corneliu Coposu, nr. 2
Pret intreg: 30 lei
Pret redus: 25 lei

• Vineri, 2 decembrie, ora 19
PREMIERA
antigona. un requiem/antigone. ein requiem
De: Thomas Köck
Regia: Florin Vidamski

TNRS – Sala Mare
Bl. Corneliu Coposu, nr. 2
Pret intreg: 30 lei
Pret redus: 25 lei

• Sambata, 3 decembrie, ora 17
Puricele in ureche
De: Georges Feydeau
Regia: Serban Puiu

TNRS – Sala Mare
Bl. Corneliu Coposu, nr. 2
Pret intreg: 30 lei
Pret redus: 25 lei

• Duminica, 4 decembrie, ora 17
Puricele in ureche
De: Georges Feydeau
Regia: Serban Puiu

TNRS – Sala Mare
Bl. Corneliu Coposu, nr. 2
Pret intreg: 30 lei
Pret redus: 25 lei

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/11/Program-minivacanta.jpg