Teatru si Film

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, productie a Teatrului Stela Popescu, se joaca pe 24 si 25 octombrie in Festivalul National de Teatru

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, in regia lui Razvan Mazilu, productie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pe 24 si 25 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Metropolis, Sala „Olga Tudorache, fiind inclus in selectia finala a Festivalului National de Teatru 2023. A 33-a editie a festivalului are ca tema Laboratoarele sensibilului si se desfasoara la Bucuresti  intre 20 si 30 octombrie, curatori fiind Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu si Calin Ciobotari.
In urma vizionarii a peste 150 de spectacole cu premiera in anul teatral 2022-2023, in teatre de stat si teatre independente, echipa curatoriala a FNT 2023, a optat pentru o serie de productii pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului. Printre care Hedwig and the Angry Inch, argumentatia selectionerilor sunand astfel : Continuandu-si cercetarile constante in zona musical-ului, Razvan Mazilu creeaza o lume la limita dintre sordid si kitsch asumat, in care marginalii, cei aflati la periferia istoriei, isi construiesc spatii de expresivitate artistica, imposibil de incadrat in limite fixe. Hedwig and the Angry Inch are vibratia poetica si politica a unei transfiguratoare cautari de sine, in numele libertatii de a spulbera orice bariere, orice pare imposibil de infruntat si confruntat. Spectacolul este povestea glam & queer a transformarii unui adolescent de 16 ani din Berlinul de Est in star. Un star pentru care existenta are un singur sens: calatoria fara oprire in asteptarea iubirii.
Spectacolul Hedwig and the Angry Inch ii are in echipa de creatie, alaturi de Razvan Mazilu, pe Adriana Grand (decor), Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex Stefanescu (traducerea versurilor), Marian Iancu (lighting designer). In distributie, Hedwig – Tudor Cucu Dumitrescu/Lucian Ionescu si Yitzhak – Ana Maria Ivan/Crina Matei. Band-ul “The Angry Inch” este compus din Johnny Bica (pian) Irina Caramizaru si Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percutie), Ciprian Pop (chitara), Vlad Vedes (chitara bas).
Hedwig and the Angry Inch: spectacol-concert, strigat disperat de iubire al fiintei umane. Lumineaza umbrele, da proscrisilor sansa demnitatii si, rasturnand conventia, ne provoaca sa ne privim in oglinda: Hedwig suntem noi. (Razvan Mazilu) 

Marti, 24 octombrie si miercuri, 25 octombrie, ora 19.00 Teatrul Metropolis, Sala „Olga Tudorache
”Hedwig and the Angry Inch”
Text: John Cameron Mitchell, Traducere a textului: Carmen Stanciu
Muzica si versuri: Stephen Task, Traducere a versurilor: Alex Stefanescu
Regie, costume si coregrafie: Razvan Mazilu , Decor: Adriana Grand
Light design: Marian Iancu

Distributia :
Hedwig – Tudor Cucu – Dumitrescu, Yitzhak – Ana – Maria Ivan (24 octombrie)
Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Crina Matei (25 octombrie)
Band-ul „The Angry Inch”: Backing vocals – Irina Caramizaru si Cristina Danu Pian – Johnny Bica Baterie – Andrei Paraschiv Chitara – Ciprian Pop Chitara bas – Vlad Vedes

Producator: Teatrul „Stela Popescu”, Bucuresti
Durata: 1h 30min
18+
Spectacol in limba romana cu traducere in limba engleza

Bilete pe www.mystage.ro
Detalii pe www.fnt.ro
www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu
www.instagram.com/teatrulstelapopescu

FNT este un proiect cultural produs de Asociatia UNITER – Uniunea Teatrala din Romania si Televiziunea Romana. Coproducatori: PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti. FNT este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii. Parteneri: Institutul Cultural Roman, Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, ITI – Centrul Roman al Institutului International de Teatru. Partener de traditie: Radio Romania.